Vücudumuz da ihtiyaç olan belli bölgelere renkli pigmentlerden oluşan doğal su bazlı boyanın; cildimizin üst deri diye de tarif edilen epidermis bölgesine bırakılması (aşılanması)dır.
Kalıcı makyajı dövmeden ayıran en önemli fark; boyanın bırakıldığı yerden kaynaklanmaktadır. Dövme işlemin de boya epidermise değil dermal tabakaya bırakıldığı için uygulama bir ömür boyu ciltte kalır. Kalıcı makyaj da ise hücre kendini yeniledikçe boya pigmentleri de vücudumuzdan atılır. Dolayısı ile yapılan uygulamanın kalıcılığı kişiye ve o kişinin metabolizma hızına bağlı olarak 2 ila 5 yıl arasında değişiklik göstererek kalır.
Pigmentler ciltten uzaklaşırken uygulama bölgesinde ki renkte zamanla flulaşarak silinir. Eğer bu uygulama belli aralıklarla yenilenip (rütuş yapılıp) uzun yıllar aynı güzellikte ve kalıcılıkta korumuş olunur.
Kalıcı makyaj; kaş, eyeliner, dudakta uygulandığı gibi, para medikal amaçlı olarak da uygulamalar yapılmaktadır. Bunlar;
  • Areola (meme başı ucundaki renkli halka) çalışmaları
  • Mastektomi (meme alınması) sonrası yapılan meme ucunun renklendirilmesi
  • Vitiligo
  • Allopecia
  • Yara izleri ve cilt lekeleri
Kalıcı makyaj; şeker hastalarına, HIV virüsü taşıyanlara ve hemofili hastalarına kesinlikle uygulanmaz. Uygulama esnasında çok hafif acı hissi kişiye ve uygulama bölgesine bağlı olarak değişiklik gösterir fakat genelde tarif edilen duygu batma hissi şeklindedir ki bunun da en aza inmesi için lokal anestezik maddelerden istifade edilir.